Каталог товарів

Таємниця та шляхетність кольору Marsala

Категорії
Зміст
  1. Таємниця і шляхетність кольору Marsala
  2. Психологія кольору
  3. З чим поєднується колір марсала
  4. Марсала для чоловіків
  5. Колір в макіяжі

Таємниця і шляхетність кольору Marsala

Колір марсала став трендом сучасної моди зовсім недавно, після того як  Pantone Color Institute назвав його основним відтінком сезону. Він близький до відтінку однойменного Сіціліанского вина: це розкішний, глибокий колір, який важко описати в двох словах.

 

Він потрапив в об'єктив моди, а саме з'явився з подачі самої Коко Шанель, яка використовувала його на підкладки своїй знаменитій сумочки зі стьоганої шкіри. Після цього відтінок став популярним - про нього говорили кутюр'є, цінителі моди, його активно стали включати в свої колекції модельєри всього світу.

Сьогодні його використовують практично у всіх фактурах - глянцевій і абсолютно матовій, гладкій і рельєфній. Ви можете зустріти шкіряні, трикотажні, лайкрові, атласні речі. Це можуть бути як буденне, так і святкове вбрання.

 

 

У загальних словах відтінок характеризують як приглушений бордовий з додаванням коричневої ноти. Його відрізняють густота, насиченість, небросовість, спокій.

Всі відтінки бордо з давніх-давен вважаються благородними і зазвичай використовувалися в нарядах правлячих осіб, знаті. Він говорить про абсолютну впевненість у власній перевазі і одночасно володіє деякою м'якістю, яких надає коричнева нотка. При цьому марсала досить нейтральний: він відмінно виглядає в теплій, і в холодній гамі.

 

Психологія кольору

Психологічно марсала сприймається як колір загадки, таємниці. Дами в наряді кольору марсала розбурхують уяву, захоплюють елегантністю, стриманістю, підносяться над оточенням. Тільки на хвилинку, уявіть себе в цих прекрасних жіночих туфельках від Mangus, вони просто шикарні!

 

Марсала приглушений чорним, що асоціюється з внутрішньої зрілістю, а також таємницею пристрастю - ні краплі ніжності або невинності.

 

З чим поєднується колір марсала

Цей колір дуже "сильний" і самодостатній, а значить, поєднувати його з іншими кольорами слід максимально обережно. Як доповнення до однотонної сукні в підлогу підійдуть аксесуари ахроматичних тонів.

 

 

Білий підкреслює винну ноту марсала, а чорний робить його глибше. При цьому чорного в цьому поєднанні повинно бути менше. Сірий спрощує благородство марсала. Нейтральні відтінки (бежева і коричнева гами) заспокоюють силу марсала, при цьому загальний ансамбль виглядає яскраво, в прямій залежності від того, наскільки світлим буде додатковий відтінок.

 

 

Хроматичні кольори не повинні превелювати, залишаючи верховенство марсала. І краще, якщо вони будуть не чистими, а також припиленими.

Золоті аксесуари краще поєднуються з бордо, а срібло, як і сірий колір, спрощує його глибину і благородство.

 

Марсала для чоловіків

Марсала чудово виглядає в чоловічому костюмі. У ньому будь-який чоловік виглядає розкішно. При цьому даний відтінок як приховує зайві сантиметри, так і додає мужності фігурі чоловіка. Чудово підходить марсала для аксесуарів. Вони привносять в нудний образ благородність і стильність.

 

Колір в макіяжі

Марсала став справжньою знахідкою в макіяжі, особливо вечірньому. Помада створює яскравий акцент в образі і підходить як брюнеткам, так і блондинкам. Не забудьте, що такого ж кольору повинні бути тіні і лак для нігтів.

 

 

Прихильницями кольору марсала стали багато знаменитостей: Емілія Кларк обрала відверте декольтоване плаття з декором, що перетворив його у вечірній. Алессандра Амбросіо виходить у світ в довгій сукні. Тільда Суїнтон комбінує бордове плаття з прикрасами блакитного кольору. Бейонсе, у властивій їй манері, вважає за краще коротке плаття даного відтінку.

Ріанна показується на важливих заходах в вечірньому урочистому вбранні зі шлейфом. Тейлор Свіфт фарбує губи червоною помадою під плаття кольору марсала, що виглядає дуже гармонійно. А Емі Адамс, звичайно ж, вибирає глибоко декольтоване плаття!

Рекомендовані товари

Немає на складі

Замовлення 1 клік
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*