Каталог товарів

Все про автомобільні двірники

Категорії
Зміст
  1. Щітки для авто (двірники)
  2. Які бувають двірники
  3. Класичні щітки
  4. Аеродинамічні щітки (безкаркасні)
  5. Гібридні щітки
  6. Як замінити двірники на авто

щітки склоочисникаЩітки для авто (двірники)

Вперше ідея застосування щіток для очищення скла від води та бруду, з'явилась на початку XX століття. Перші двірники були виготовлені з гуми та прикріплювалися до склоочисників вручну. Цей простий, але важливий винахід, дозволив водіям значно безпечніше рухатись під час дощу та снігопаду.

У 1960-х роках були представлені перші аеродинамічні щітки, які забезпечували якісну продуктивність за рахунок зменшення опору повітря та покращували контакт з поверхнею скла. Це сприяло кращій видимості для водія та зменшенню шуму під час їх роботи.

Двірники на авто

Які бувають двірники

Переважна більшість двірників, діляться на наступні види та типи:

Класичні щітки

Каркасні або класичні двірники

    • Класичні щітки складаються з металевої або пластикової рами, до якої прикріплюється гумова стрічка, що забирає воду та бруд.
    • Технічні особливості: Вони є найбільш поширеним типом двірників та підходять для більшості автомобілів. Забезпечують добре видалення води, снігу та бруду. Вартість зазвичай менше порівняно з іншими типами.

Аеродинамічні щітки (безкаркасні)


Вид двірників для авто

  • Аеродинамічні щітки мають спеціально розроблений аеродинамічний профіль для зменшення опору повітря та шуму під час роботи.
  • Технічні особливості: Вони розроблені спеціально по формі скла, що сприяє кращому контакту з поверхнею. Це допомагає забезпечити відмінну очистку, відповідно кращу видимість та зменшує накопичення льоду під час руху в холодну погоду.

Гібридні щітки

Гібридні щітки

  • Гібридні щітки поєднують риси аеродинамічних та класичних конструкцій, часто з гумовими та силіконовими компонентами. Тобто мають каркас та аеродинамічні властивості від безкаркасних щіток.
  • Технічні особливості: Цей тип авто двірників поєднує ефективність, якість очищення та тривалість використання - зносостійкість. Вони можуть мати леза з різними матеріалами, що допомагає видалити воду та бруд більш ефективно.

Як замінити двірники на авто

Зверніть увагу - це загальна інструкція заміни щіток на авто і певні кроки, що наведені нижче, можуть відрізнятись в залежності від марки та моделі Вашого автомобіля. Також варто взяти до уваги рекомендації виробника, що вказані в посібнику з експлуатації вашого автомобіля та інструкції з придбаних щіток.

1. Виміряйте розмір старих двірників або знайдіть інформацію в посібнику для Вашого автомобіля. Придбайте нові щітки відповідного розміру і потрібної якості.

2. Піднійміть старі авто двірники, залишивши їх у вертикальному положенні, щоб можна було зручно замінити.

3. Обережно від'єднайте старі двірники від планки кріплення потягнувши їх або відкрутивши болт. (Існує декілька типів кріплень, тому ознайомтесь з інструкцією, яка вкладена у щойно придбані щітки, щоб зрозуміти, яким чином від'єднуються Ваші що на автомобілі).

4. Перевірте планку кріплення, де будуть прикріплюватися нові двірники на наявність забруднення. Видаліть бруд та пил, у випадку необхідності протріть місце кріплення вологою ганчіркою.

5. Вставте новий двірник на планку кріплення, щоб гачок гарно закріпився і клацнув. Переконайтеся, що новий двірник надійно прикріплений.

6. Повільно опустіть нові двірники на вікно автомобіля. Переконайтеся, що вони належним чином вставлені в планку кріплення.

7. Спробуйте включити щітки та переконайтеся, що вони працюють належним чином і не залишають смуг або інших дефектів на склі.

 

 

( 0 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Замовлення 1 клік

Немає на складі

Замовлення 1 клік

Немає на складі

Замовлення 1 клік
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*